Střední škola, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené Praha 5 - idatabaze.czStřední školy s maturitní zkouškou - idatabaze.cz

CUKRÁŘSKÉ PRÁCE

» STŘEDNÍ ŠKOLA » ODBORNÉ UČILIŠTĚ » Cukrářské práce

Potravinářská výroba

ŠVP - CUKRÁŘSKÉ PRÁCE  - KÓD  - 29 - 51 - E / 01


117Zjc.jpg

 

PROFIL ABSOLVENTA


Doba trvání : 3 roky

Určeno pro : chlapce a dívky se sluchovým postižením, žáky s jinými zdravotními vadami a žáky Základních škol praktických

Způsob ukončení : závěrečná zkouška, absolvent získává certifikát výuční list

 


Stručný popis oboru

Hospodaření se surovinami, příprava cukrářských těst a hmot, jejich zpracování na finální výrobky, zdobení výrobků, výroba restauračních moučníků a výroba zmrzliny. Ve druhém a třetím ročníku žáci vykonávají praxi na různých provozovnách. Dále se zúčastní každoročně cukrářských soutěží, kde se pod vedením učitelů umisťují na prvních místech.

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti :

  • Vážení a měření surovin
  • Úprava cukru pro cukrářskou výrobu
  • Stříkání jednoduchých ozdob
  • Výroba - medového, listového, lineckého, vaflového, páleného těsta a slaných těst
  • Příprava šlehaných a třených hmot
  • Příprava smetanových výrobků
  • Zdobení a modelování jednoduchých výrobků ( marcipánové růžičky atd.)
  • Výrobu DIA výrobků
  • Obsluha strojů a zařízení cukrářského provozu

Uplatnění absolventů :

Žáci jsou připraveni na výkon stanoveného okruhu pracovních činností v potravinářské výrobě se zaměřením na cukrářské práce.

 

 

Foto zde :

http://www.skolaholeckova.cz/galerie-obrazku/c.html