Střední škola, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené Praha 5 - idatabaze.czStřední školy s maturitní zkouškou - idatabaze.cz

KUCHAŘSKÉ PRÁCE

» STŘEDNÍ ŠKOLA » ODBORNÉ UČILIŠTĚ » Kuchařské práce

Stravovací a ubytovací služby


ŠVP - KUCHAŘSKÉ PRÁCE  - KÓD - 65 - 51 - E / 01


116ZGN.jpg

 

PROFIL ABSOLVENTA

Doba trvání : 3 roky

Určeno pro : chlapce a dívky se sluchovým postižením, žáky s jinými zdravotními vadami a žáky Základních škol praktických

Způsob ukončení : závěrečná zkouška, absolvent získává certifikát výuční list


Stručný popis oboru
Příprava a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě a expedici teplých a studených jídel a nápojů, příloh a výrobků teplé a studené kuchyně. Vlastní výroba teplých a studených jídel, nápojů a příloh. Ovládání techniky výdeje pokrmů, jednoduché obsluhy a zvládnutí základních úklidových prací. Žáci se dále zúčastní soutěží v teplé a studené kuchyni, mají možnost vidět a vyzkoušet ozdobné vykrajování ovoce a zeleniny, přímo na pracovišti. Od druhého ročníku vykonávají odbornou praxi v celé síti restauračních zařízení, hotelových kuchyní, ve výrobnách studených pokrmů a v ostatních provozovnách.

 

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti :

  • Předběžná příprava všech druhů potravin - živočišného a rostlinného původu
  • Správné ošetření, uskladnění a konzervování potravin
  • Manipulaci z kuchyňským zařízením
  • Příprava jídel a nápojů podle předpisů a zásad zdravé výživy
  • Přípravu polévek, omáček, příloh a bezmasých pokrmů
  • Základní tepelné úpravy jatečného masa, drůbeže a ryb
  • Příprava základních výrobků studené kuchyně, jednoduchých moučníků a dietních pokrmů

Uplatnění absolventů :

Absolventi jsou schopni vykonávat okruh pracovních činností kuchařské práce.

 

Foto zde - http://www.skolaholeckova.cz/galerie-obrazku/k.html