Pekař
Zobrazeno: 5643x
Kód oboru: 29 - 53 - H / 01
Určeno pro: Chlapce a dívky s doporučením poradenského zařízení PPP, SPC, absolventy základních škol
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce
Poskytované vzdělání: Střední odborné a odborná příprava pro povolání
Profil absolventa
Doba trvání: 3 rokyUrčeno pro: Chlapce a dívky s doporučením poradenského zařízení PPP, SPC, absolventy základních škol
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce
Poskytované vzdělání: Střední odborné a odborná příprava pro povolání
Stručný popis oboru
Po ukončení přípravy se umí absolvent orientovat v celé oblasti pekárenské výroby. Zná základ ruční výroby a umí obsluhovat strojní zařízení na výrobu pekárenských výrobků. Praxe tohoto oboru probíhá v různých pekařských provozech.
Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti
- obsluha pekárenských strojů
- jejich běžná údržba
- správný technologický postup při výrobě ručně i strojově vyráběného pečiva a pekárenských výrobků
- posuzování správné kvality a množství surovin pro výrobu
- správně vypočítat množství a spotřebu surovin
Uplatnění absolventů
Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky se mohou absolventi ucházet o přijetí na tříleté nástavbové studium - „Podnikání" - zakončené maturitní zkouškou.
Mohou vykonávat veškeré práce v daném oboru, nebo podnikat podle podmínek stanovených Živnostenským zákonem. Absolventi se mohou uplatnit v řadě podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb v tuzemsku i v zahraničí.
.
Nahrávám data...