Potravinářská výroba ŠVP: CUKRÁŘSKÁ VÝROBA
Zobrazeno: 6154x
Kód oboru: 29 - 51 - E / 01
Profil absolventa
Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: Chlapce a dívky s doporučením poradenského zařízení PPP, SPC a žáky Základních škol praktických
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce
Stručný popis oboru
Hospodaření se surovinami, příprava cukrářských těst a hmot, jejich zpracování na finální výrobky, zdobení výrobků, výroba restauračních moučníků a výroba zmrzliny. Ve druhém a třetím ročníku žáci vykonávají praxi na různých provozovnách. Pod vedením učitelů se mohou účastnit cukrářských soutěží.
Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti
- vážení a měření surovin
- úprava cukru pro cukrářskou výrobu
- stříkání jednoduchých ozdob
- výroba medového, listového, lineckého, vaflového, kynutého těsta a slaných těst
- příprava pálených, třených a šlehaných hmot
- příprava smetanových výrobků
- zdobení a modelování jednoduchých výrobků ( marcipánové růžičky atd.)
- výrobu DIA výrobků
- obsluha strojů a zařízení cukrářského provozu
Uplatnění absolventů
Žáci jsou připraveni na výkon stanoveného okruhu pracovních činností v potravinářské výrobě se zaměřením na cukrářské práce.
.
Nahrávám data...